Eroare


← inapoi la Bliss Romania

Legislatia Vamala in Practica

TRAINING
Modul Avansat: 13-14 Iunie 2012, Hotel Ibis Constanta, Sala Traian

Legislatia vamala este extrem de complexa, nu doar prin multitudinea de reglementari ce o guverneaza cat prin modul in care influenteaza contabilitatea si fiscalitatea unei societati. Drept dovada, cele mai mari litigii intre societati si autoritatea fiscala sunt de departe cele in materie vamala (taxe vamale, TVA si accize) la importul de bunuri din afara Comunitatii Europene. Valoarea in vama, conditia de livrare, influenteaza tratamentul din punct de vedere TVA de exemplu, al importului respectiv, dar si al operatiunilor legate (cum ar fi transportul pana la primul loc de destinatie, servicii de manipulare portuara, etc.).

Seminarul “Legislatia vamala in practica” organizat de Deloitte Tax Academy ofera participantilor o abordare structurata a intregii legislatii vamale in doua module : modulul de baza si modulul avansat. Primul modul porneste de la conceptele fundamentale ale legislatiei vamale, regimuri vamale, modul de calcul al datoriei vamale in functie de clasificare, origine si valoare, regulile de clasificare tarifara si de origine, incheindu-se cu completarea declaratiei vamale. Al doilea modul pune accent pe proactivitatea personalului din domeniul vamal : cand si ce simplificari vamale ne ajuta, facilitati fiscale, tehnici avansate de clasificare tarifara, transporturi separate de bunuri dezasamblate, evaluare in vama cu ajutorul politicii preturilor de transfer.

Ambele module imbina legislatia comunitara, jurisprudenta Curtii Europene de Justitie, legislatia nationala si exemple practice cu care echipa noastra se confrunta zilnic.

Cui se adreseaza modulul avansat al seminarului?

Al doilea modul (cel avansat) este destinat persoanelor din domeniul vamal/logistica cu functii de conducere, coordonatori de echipa, cu mai mult de 3 ani de experienta in domeniul vamal. El se axeaza in primul rand pe managementul riscului operatiunilor vamale, proceduri interne de control si comunicare intre vama, logistica si financiar, relatia cu comisionarul vamal, raspunderea solidara, abordare unitara cand avem de-a face cu mai multe birouri vamale, mai multi comisionari vamali. In al doilea rand, pune accent pe proactivitatea personalului din domeniul vamal : cand si ce simplificari vamale ne ajuta, facilitati fiscale, tehnici avansate de clasificare tarifara, transporturi separate de bunuri dezasamblate, evaluare in vama cu ajutorul politicii preturilor de transfer. Nu in ultimul rand, acest modul va va informa despre pregatirea si coordonarea unui litigiu cu autoritatile vamale.  

Mihai Petre
Coordonatorul departamentului de accize si vama
Deloitte Romania
Presedinte
al Grupului de lucru vamal

 

Mihai are o experienta de peste zece ani in consilierea companiilor locale si multinationale pe aspecte vamale si de TVA.

Mihai este coordonatorul departamentului de accize si vama Deloitte Romania si, de asemenea, Presedinte al Grupului de lucru vamal prin care se lucreaza indeaproape cu autoritatile vamale din Romania pentru a imbunatati legislatia vamala.

mai mult...

Ludmila Leontiev

Ludmila este specialist fiscal cu o experienta de peste 5 ani in domeniul taxelor indirecte. Si-a inceput cariera ca si comisionar vamal in Republica Moldova si mai tarziu s-a mutat in Romania, unde si-a dezvoltat experienta in domeniul vamal si in domeniul comertului international.

mai mult...

Daniela Neagoe

Daniela este specialist fiscal cu o specializare de peste 10 ani in domeniul vamal.

Si-a inceput cariera ca inspector la Autoritatea Nationala a Vamilor si a continuat in cadrul unei alte companii din Big4, unde si-a dezvoltat experienta in domeniul taxelor vamale. De asemenea, s-a implicat in mai multe proiecte privind consultanta in domeniul Fondului pentru mediu. S-a implicat activ in redactarea rapoartelor pre-aderare in domeniul vamal, revizii fiscale si cu privire la aspecte de mediu, planificare fiscala si vamala, precum si in mai multe cursuri pe teme din domeniul vamal si de mediu.

mai mult...

HOTEL IBIS CONSTANTA
SALA TRAIAN

Str. Mircea cel Batran 39B-41, 900658, Constanta, Romania
Tel.: + 40 241.508.050 - Fax : +40 241.508.051

Taxa de participare la seminar este de:
350 Euro net - inregistrare pentru 1 persoana
15% reducere pentru inscrierea la ambele module

Termenul de plata este de 5 zile de la data facturii, dar platile vor fi efectuate inainte de data cursuluii. Va rugam sa luati in considerare termenii si conditiile mentionate aici.

Pretul include participarea la training, materiale promotionale, pauze de cafea si pranz pentru ambele zile de curs.

Completarea formularului de participare si transmiterea lui catre Management Services BLISS SRL prin inregistrare online, fax sau e-mail constituie un acord cu caracter obligatoriu intre Participant si Management Services BLISS SRL prin care Participantul isi da acordul cu privire la obligatiile care decurg din acesta.

Dupa primirea formularului de participare se emite o factura pro forma care este transmisa pe e-mail.

Persoana care semneaza formularul de participare in numele Participantului declara că este autorizat pentru a acţiona în numele şi pentru Participant, in vederea încheierii unui acord cu Management Services BLISS.

Platile se vor face in urmatoarele conturi:
ING Bank Romania
Cont: RO13 INGB 0000 9999 0170 4773 (lei)
Cont: RO37 INGB 0000 9999 0179 0768 (euro)
Swift INGROBU

Participantul are dreptul sa renunte la participare in termenii si conditiile prezentate mai jos. Renuntarea la participare va fi anuntata si transmisa prin fax sau e-mail.

In cazul renuntarii pana in data de 3 Iunie 2012, Participantul se obliga sa plateasca o taxa pentru servicii in valoare de 55 euro net.

In cazul renuntarii dupa data de 3 Iunie 2012, Participantul se obliga sa plateasca taxa de participare in intregime, asa cum este ea stabilita prin acordul incheiat intre Participant si Management Services BLISS.

In cazul in care Participantul nu se prezinta la Curs sau nu prezinta in scris renuntarea la participare, Participantul se obliga sa plateasca taxa de participare in intregime, asa cum este ea stabilita prin acord.
Renuntarea la participare nu presupune neachitarea taxei de participare,

Participantul poate indica o alta persoana care sa se prezinte la Curs in locul persoanei inscrise initial.

Management Services BLISS îşi rezervă dreptul de a modifica programul, vorbitorii şi locul de desfăşurare ale Cursului (în acelaşi oraş), precum şi de a anula Cursul.

In cazul in care Management Services BLISS decide anularea Cursului toate plăţile primite vor fi rambursate şi toate înregistrările anulate. 
TRIMITEREA FORMULARULUI DE INREGISTRARE PRESUPUNE ACCEPTAREA TERMENILOR SI CONDITIILORNumarul de locuri este limitat! Pentru inscriere la Modulul Avansat va rugam sa introduceti adresa dumneavoastra de E-mail.

Organizator: